Γεωύφασμα Polyfelt

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το Polyfelt είναι ένας τύπος μη υφαντού γεωϋφάσματος από συνεχείς ίνες πολυπροπυλενίου. Η τεχνολογία κατασκευής του Polyfelt συνδυασμένη με τις χαρακτηριστικές ιδιότητες του πολυπροπυλενίου προσφέρει:

  • Ισοτροπικές ιδιότητες.
  • Την καλύτερη δυνατή προσαρμοστικότητα στις διάφορες κατασκευές.
  • Υψηλή σταθερότητα στην (UV) υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Αντίσταση στην προσβολή από χημικά και τοξικά προϊόντα.
  • Αντίσταση στις κλιματικές επιδράσεις.
  • Πολύ καλές μηχανικές αντοχές (εφελκυσμός, διάτρηση, σχίσιμο).
  • Πολύ καλές ιδιότητες φίλτρου κάθετα και παράλληλα στο επίπεδο του (διήθηση, διαχωρισμός, αποστράγγιση).

  

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Μια από τις κυριότερες χρήσεις του Polyfelt στις οικοδομές είναι η προστασία των τμημάτων και των υλικών της κατασκευής που είναι ευπαθή στις μηχανικές καταπονήσεις. Το Polyfelt πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιείται - επειδή έχει πολύ υψηλή αντοχή σε διάτρηση - οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα τραυματισμού υλικών της οικοδομής. Τέτοιες περιπτώσεις στην κατασκευή, μπορεί να είναι:

Η στεγάνωση των τοιχείων του υπογείου.

Η συνηθισμένη ασφαλτική επάλειψη ή η επίστρωση ασφαλτοπάνων ή μεμβράνης στα τοιχεία του υπογείου συνήθως καταστρέφεται από τα μπάζα που ρίχνονται. Σ' αυτή τη περίmωση είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση του Polyfelt έξω από τη στεγανωτική στρώση για να την προστατέψει από την σχεδόν σίγουρη καταστροφή της από τα μπάζα.

Η στεγάνωση της οροφής.

Το Polyfelt πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της στεγανωτικής στρώσης από τις ανωμαλίες της πλάκας του σκυροδέματος και από τις καταπονήσεις από τις εργασίες και τα υλικά που τοποθετούνται πάνω από τη στεγανωτική στρώση. Επίσης το Polyfelt κάτω από τη στεγανωτική στρώση εκτονώνει μέσα στο επίπεδο του τους υδρατμούς που αναπτύσσονται από τη διαφορά θερμοκρασίας προστατεύοντας την στεγάνωση από τα προβλήματα που δημιουργεί η ανάπτυξη υψηλών πιέσεων.
Το Polyfelt χρησιμοποιείται πάνω και κάτω από τη στεγανωτική μεμβράνη ή το ασφαλτόπανο διατηρώντας τα υλικά ανέπαφα από τραυματισμούς που έχουν σα συνέπεια την αστοχία της μόνωσης.
Το Polyfelt μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί πάνω από την θερμομόνωση ιδιαίτερα στην περίπτωση της ανεστραμμένης μόνωσης με τις θερμομονωτικές πλάκες της σειράς Styrofoam* Plan. Η χρησιμοποίηση του Polyfelt είναι απαραίτητη για κατασκευή ερματισμένης οροφής. Το Polyfelt στην περίπτωση αυτή θα λειτουργήσει σαν:
φίλτρο, αποτρέποντας τη διείσδυση των' λεπτόκοκκων σωματιδίων από το έρμα, και της σκόνης στους αρμούς των πλακών, τις θερμογέφυρες και τον πιθανό τραυματισμό της υποκείμενης στεγάνωσης,

  • στρώση συγκράτησης των μονωτικών πλακών από μετακινήσεις που θα προκληθούν αν το έρμα δεν έχει το κατάλληλο βάρος ή αν από κάποια αιτία σημειακά καταστραφεί.
  • στρώση προστασίας των μονωτικών πλακών από πιθανό τραυματισμό τους λόγω της χρησιμοποιήσεως θραυστών σκύρων με αιχμηρά άκρα.

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το Polyfelt έχει πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες με υψηλή αντοχή σε εφελκυσμό, σχίσιμο και διάτρηση. Έτσι μπορεί να αντέχει σε μεγάλες δυνάμεις εφελκυσμού στο επίπεδό του και είναι πολύ δύσκολο να σχιστεί ή να τρυπηθεί από κάποια αιτία. Αυτές οι ιδιότητες του δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται σαν οπλισμός σε άλλα υλικά δίνοντας λύσεις σε πολλές περιπτώσεις.
Το Polyfelt χρησιμοποιείται για οπλισμός σε ασφαλτικές και ακρυλικές στρώσεις στις στεγανοποιήσεις των ταρατσών. Το Polyfelt μέσα στην άσφαλτο μπορεί να παραλάβει όλες τις δυνάμεις εφελκυσμού που αναπτύσσονται από τις υψηλές θερμοκρασίες προσφέροντας μακροχρόνια απόδοση και λειτουργία της στεγάνωσης. Επίσης προσφέρει μια πολύ καλή προστασία της στεγανωτικής στρώσης από μηχανικές καταπονήσεις. Το Polyfelt δεν επηρεάζεται από τοξικά προϊόντα και τις μεταβολές της θερμοκρασίας ενώ η ίδια η κατασκευή του από το πλέξιμο χιλιάδων ινών πολυπροπυλενίου βοηθάει τον εμποτισμό του με το υλικό στεγάνωσης.

ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ

Το Polyfelt είναι ένα φίλτρο με πολύ καλές υδραυλικές και μηχανικές ιδιότητες, γι' αυτό και η χρήση του στις αποστραγγιστικές στρώσεις είναι απαραίτητη. Στρώσεις αποστραγγίσεως υπάρχουν σε κάθε είδους δομική κατασκευή (οδοποιία, σιδηροδρομική, υδραυλική, οικοδομική). Η ζώνη αποστραγγίσεως που συνήθως είναι από χαλίκια πρέπει να διατηρηθεί χωρίς να μολυνθεί από τα λεmά σωματίδια του εδάφους, πράγμα που μπορεί να γίνει αν περιτυλιχτεί με Polyfelt.
Το Polyfelt μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο στρώμα από χαλίκια γύρω από τις οικοδομές, στα υπόγεια, στις ταράτσες με κήπο (roof garden) στις ζαρτινιέρες και όπου χρειάζεταινα διατηρηθεί μία αποστραγγιστική στρώση καθαρή από χώμα, με τη χρησιμοποίηση λιγότερου υλικού, με ευκολία κατασκευής και με απεριόριστη διάρκεια λειτουργίας.
Το Polyfelt μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί γύρω από τους αγωγούς αποστράγγισης όταν αυτοί είναι μέσα στο έδαφος, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη και μακροχρόνια λειτουργία του συστήματος απoστpάγγισnς.
Ακόμα το Polyfelt μπορεί να χρησιμοποιηποιηθεί σαν αποστραγγιστική στρώση το ίδιο. Η ιδιότητά του αυτή, δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός μέσου εκτόνωσης των υδρατμών κάτω από τη στεγανωτική μεμβράνη, και τη μόνωση των κατασκευών, με αποτέλεσμα την αποφυγή των προβλημάτων που δημιουργεί η ανάπτυξη μεγάλων τάσεων κάτω από ευπαθείς κατασκευές όπως οι μονώσεις, εξαιτίας της μη δυνατότητας διαφυγής των υδρατμών.

Επικοινωνία

Λ.Βουλιαγμένης 383, 163 46

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210-9738000,210-9716365

Fax: 210-9719571

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social bookmarks

Χρήσιμοι σύνδεσμοι