Τσιμεντοσανίδες Gold Bond

 

 

Περιγραφή

Η πλάκα περιβλήματος e2xp, είναι μια πλάκα ανθεκτική στην ανάπτυξη της μούχλας, που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί στους εξωτερικούς τοίχους και σοφίτες ως ανθεκτικό έναντι του νερού υπόστρωμα γιο διάφορες τελικές επικαλύψεις.

Γι' αυτό τόσο το εξωτερικό της πλάκας όσο και ο πυρήνας της έχουν πρόσμικτα που της προσδίδουν βελτιωμένη συμπεριφορά έναντι της μούχλας. Η εξωτερική επικάλυψη της πλάκας είναι ένα εμποτισμένο υαλοπίλημα που της προσδίδει εξαιρετική συμπεριφορά έναντι των καιρικών φαινομένων. Παράγεται σε πάχη 12,5 και 16 mm, σε στάνταρ πλάτος 1,20 mκαι σε μήκη 2,402,80 και 3 m. Είναι ελαφριά πλάκα που κόβεται εύκολο και έχει επικάλυψη στις ακμές της έτσι ώστε να διευκολύνεται η διαχείρισή της.

Βασικές χρήσεις

Η πλάκα e2xp, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με ξύλινο όσο και μεταλλικό σκελετό, παρέχοντας πυραντοχή, προστασία από το καιρικά φαινόμενα και αντοχή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόστρωμα για διάφορες επικαλύψεις που είναι φράγματα έναντι του αέρα και του νερού, όπως είναι κάποιες αυτοκόλλητες μεμβράνες και κάποια ειδικά υγρά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο συστήματος για <<τοίχους υαλοστασίων», ή θερμοπροσόψεις και πίσω από διάφορα υλικά φινιρίσματος όπως είναι υλικά από μέταλλο, φύλο βινυλίου και ινοπλισμένη τσιμεντοσανίδα, τούβλο, ή λεπτό έτοιμο σοβά. Η ειδική πυράντοχη πλάκα 16 mm με την ονομασία e2xp Fire-Shield μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου υπάρχει απαίτηση για εξωτερικό πυράντοχο περίβλημα.

Χαρακτηριστικά

 • Παράγεται έτσι ώστε να πληροί το πρότυπο ASTM C 1177 (<<Βασική προδιαγραφή για υποστρώματα από γύψο με οπλισμό από υαλοπίλημα για εξωτερική χρήση»)
 • Αντέχει ως 12 μήνες έκθεση σε τυπικές καιρικές συνθήκες, υπό τους όρους που περιγράφονται στην εγγύηση της National Gypsum.
 • Η εμποτισμένη επιφάνεια του εξωτερικού υαλοπιλήματος και του πυρήνα από γύψο παρέχει επιπλέον προστασία έναντι της ανάπτυξης μούχλας όπως απαιτεί το πρότυπο ASTM D 3273 και βαθμολογείται με 10, την μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία.
 • Εξαιρετική υδατοστεγανότητα που δεν εμποδίζει όμως την ατμοδιαπερατότητα.
 • Οι διαστάσεις παραμένουν σταθερές υπό θερμοκρασιακές μεταβολές και μεταβολές στη σχετική υγρασία. Δεν σκεβρώνει, δεν δημιουργούνται αυλακώσεις σαν ρυτίδες και τελικά παρέχει πάντα ένα επίπεδο υπόστρωμα.
 • Είναι άκαυστο υλικό.
 • Οι πλάκες των 16mm είναι εγκεκριμένο υλικό για πυράντοχες κατασκευές.
 • Δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή υλικά για την τοποθέτηση του υλικού.
 • Μπορεί να κοπεί εύκολο στις διαστάσεις που χρειάζεται χωρίς χρήση πριονιού.
 • Οι ακμές είναι επενδυμένες για πιο άνετη διαχείριση του υλικού.
 • Ιδανικό υλικό για σοφίτες και οριζόντιες στεγασμένες υπαίθριες κατασκευές.
 • Κατάλληλο για καμπύλες κατασκευές.

Περιορισμοί

 • Η επιφάνεια της πλάκας δεν αποτελεί τελικό φινίρισμα ούτε είναι κατάλληλο υπόστρωμα για απ' ευθείας εφαρμογή στόκου αρμού ή άλλου διακοσμητικού στόκου, ή βαφής.
 • Όλα τα υλικά που συνεργάζονται με την πλάκα πρέπει να εφαρμόζονται με τις οδηγίες του παραγωγού.
 • Η πλάκα δεν πρέπει να θεωρείται επιφάνεια επί της οποίας θα στηριχθούν με κάρφωμα φορτία. Όλα τα φορτία πρέπει να στηρίζονται στον σκελετό από πίσω.
 • Η πλάκα είναι ανθεκτική στο νερό αλλά δεν πρέπει να εμβαπτίζεται ούτε να είναι κάτω από συνεχή ροή νερού.
 • Μην εφαρμόζετε το υλικό με πολύ κρύο καιρό.
 • Μην χρησιμοποιείτε την πλάκα ως απ' ευθείας επένδυση τοιχοποιίας από τούβλο- χρησιμοποιείτε πάντα σκελετό.
 • Μην επενδύετε την πλάκα με πλακάκια- για τέτοιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε την τσιμεντοσανίδα PermaBase.
 • Το υλικό πρέπει να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες πριν την τοποθέτηση. Οι πλάκες πρέπει να αποθηκεύονται οριζόντια με προστασία στις ακμές τους.
 • Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μηχανήματα θέρμανσης με αέρα σε τέτοιο βαθμό που να δημιουργούν συμπυκνώσεις..
 • Η πλάκα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ράφι ή όπου αλλού απαιτείται μοριοσανίδα, ως υποκατάστατό της. Δεν συστήνεται η εφαρμογή της στον σκελετό μόνο με συγκόλληση.
 • Οι αποστάσεις των ορθοστατών δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες των 60 cm αξονικά.
 • Όλες οι κατασκευαστικές απαιτήσεις, όπως αρμοί συστολής κλπ, πρέπει να τηρούντοι και τα ανοίγματα να σφραγίζονται περιφερειακά και να τοποθετείται ατμοδιαπερατή μεμβράνη, διαφορετικά η εγγύηση του προϊόντος δεν ισχύει.

Τοποθέτηση

Οδηγίες

 • Το σύστημα περιβλήματος με βάση την πλάκα e2Xp πρέπει να κατασκευαστεί σε συμφωνία με τις συστάσεις του εγγράφου GA-253 της Ένωσης παραγωγών Γύψου και με το πρότυπο ASTM C 1280, ή όπως περιγράφεται στον Οδηγό Κατασκευών Γύψου της National Gypsum.
 • Η πλάκα μπορεί να εφαρμοστεί είτε παράλληλα είτε κάθετα στον σκελετό που θα είναι από ξύλο ή μέταλλο. Προσέξτε μόνο σε περιπτώσεις που καθορίζεται από το σχέδιο η κατεύθυνση της πλάκας για λόγους πυραντοχής ή διάτμησης.
 • Ο σκελετός δεν πρέπει να έχει απόκλιση από την ευθεία του σκελετού του κτιρίου μεγαλύτερη των 3 mm.
 • Οι βίδες πρέπει όταν βιδωθούν να μην προεξέχουν αλλά και να μην βυθιστούν στην πλάκα. Βιδώνετε ως 1 cm από τα άκρα της πλάκας. Οι βίδες πρέπει να είναι ανοξείδωτες και να έχουν μήκος 3,2 cm.
 • Στην οριζόντια τοποθέτηση πρέπει να γίνεται μετάθεση αρμών. Οι ακμές πρέπει να είναι κοντά αλλά όχι σφιχτά.
 • Οι αρμοί συστολής -διαστολής πρέπει να τοποθετούνται εκεί που απαιτεί το σχέδιο ή ο παραγωγός εξωτερικής επικάλυψης.

Αρμολόγηση

Η πλάκα είναι συμβατή με μια ποικιλία εξωτερικών συστημάτων επένδυσης. Για εφαρμογές που απαιτούν αρμολόγηση το υλικό αρμού πρέπει να είναι συμβατό με το τελικό υλικό επικάλυψης και η επιλογή του πρέπει να γίνει αποδεκτή από τον αντίστοιχο παραγωγό. Η 12/μηνη περιορισμένη εγγύηση έκθεσης του προϊόντος στις καιρικές συνθήκες δεν απαιτεί την ύπαρξη αρμολόγησης ή την παρουσία ατμοδιαπερατής μεμβράνης.

Ασφάλεια

Συστήνονται οι ακόλουθες πρακτικές κατά την εκτέλεση των εργασιών: Οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν μακριά παντελόνια και μακρυμάνικα πουκάμισα άνετα. Πρέπει να φορούν γάντια και γυαλιά εργασίας. Μάσκα πρέπει να φορούν όταν υαλοχαρτίζουν και όταν επικρατούν συνθήκες με αυξημένη σκόνη. Μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό πριόνι για το κόψιμο αυτού του προϊόντος.

Προσοχή: Επειδή το προϊόν περιέχει ίνες γυαλιού, αυτές μπορεί να απελευθερωθούν κατά την επεξεργασία του προϊόντος και να προξενήσουν ερεθισμούς στα μάτια και το δέρμα ή και να προξενήσουν δυσχέρεια στην αναπνοή. Προσπαθήστε να αποφύγετε τέτοιες περιπτώσεις κατά την εφαρμογή.

Διακόσμηση

Μόνο για εφαρμογές σε σοφίτες και οροφές

Τοποθετήστε στους αρμούς στόκο Sta -Smooth Quick Set της ProForm και οπλίστε τον με υαλοταινία 5 cm. Όταν στεγνώσει εφαρμόστε μια λεπτή στρώση Sta-Smooth Quick Set σε ολόκληρη την επιφάνεια έτσι ώστε να επιτευχθεί μια λεία ομοιόμορφη τελική επιφάνεια. Ασταρώστε με αστάρι για εξωτερικές χρήσεις και βάψτε σε δύο χέρια με κατάλληλο χρώμα εξωτερικής χρήσης.

Η τεχνολογία αντίστασης στη μούχλα

Οι πλάκες e2XP σχεδιάστηκαν για να παρέχουν επιπλέον προστασία και αντοχή έναντι της μούχλας σε σύγκριση με τις κλασσικές γυψοσανίδες.

Κατόπιν ελέγχου σε ανεξάρτητα εργαστήρια σύμφωνα με το Αμερικανικό πρότυπο ASTM D 3273 (Μέθοδος ελέγχου αντίστασης στην ανάπτυξη μούχλας πάνω σε επιφάνειες εσωτερικών επενδύσεων σε περιβαλλοντικό θάλαμο) οι πλάκες e2XP πέτυχαν βαθμολογία 10, την καλλίτερη δυνατή βαθμολογία γι αυτό το τεστ. Κανένα υλικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «πλήρως ανθεκτικό στην ανάπτυξη μούχλας» ούτε είναι σίγουρο ότι οποιοδήποτε υλικό μπορεί να ανθίσταται επ' άπειρον στην ανάπτυξη μούχλας. Όταν χρησιμοποιηθεί κατόπιν σωστού σχεδιασμού, υποστεί σωστή επεξεργασία και γενικώς εφαρμοστεί τηρώντας τις ορθές κατασκευαστικές πρακτικές, το προϊόν e2XP παρέχει αυξημένη αντοχή στην ανάπτυξη μούχλας συγκρινόμενο με προϊόντα κλασσικής γυψοσανίδας. Όπως και σε όλα τα δομικά υλικά, η προστασία από την έκθεση τους σε νερό κατά την αποθήκευσή τους, κατά την τοποθέτησή τους και μετά από αυτήν, είναι ο καλλίτερος τρόπος για να αποφευχθεί σχηματισμός-ανάπτυξη μούχλας.

 

Επικοινωνία

Λ.Βουλιαγμένης 383, 163 46

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210-9738000,210-9716365

Fax: 210-9719571

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social bookmarks

Χρήσιμοι σύνδεσμοι