ISOMAT THERMOSYSTEM

Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα χειμώνα – καλοκαίρι
με τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης
ISOMAT THERMOSYSTEM

Τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων για θέρμανση και ψύξη του κτιρίου και έτσι μειώνεται σημαντικά η μόλυνση της ατμόσφαιρας. Συγκεκριμένα, μειώνεται δραστικά η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ρυπογόνων ουσιών, που θεωρούνται υπεύθυνες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το ενεργειακό όφελος από τη μείωση εκπομπών CO2 (carbon footprint) που προκύπτει από το πλήθος εφαρμογών THERMOSYSTEM σε νέα ή υφιστάμενα κτίρια, αντιστοιχεί σε πλήρη ακινητοποίηση αρκετών χιλιάδων οχημάτων για 1 χρόνο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι βάσει στοιχείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 36% του συνόλου των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της ΕΕ προέρχεται από κτίρια. Η χρήση συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης συμβάλλει στον βιοκλιματικό σχεδιασμό των κτιρίων, μέσω της εξοικονόμησης και της ορθολογικής χρήσης ενέργειας. Η επιλογή των συστημάτων ISOMAT THERMOSYSTEM αποτελεί το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας των κατασκευών. Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να ξεκινήσει από το σπίτι μας!

Τώρα μπορείτε να μειώσετε τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού σας, καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα για θέρμανση τον χειμώνα και λιγότερο ρεύμα για κλιματισμό το καλοκαίρι, θερμομονώνοντάς το εξωτερικά με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM. Έτσι, το κτίριό σας θα αναβαθμιστεί ενεργειακά ενώ παράλληλα με την εφαρμογή του συστήματος θα ανακαινίσετε και την εξωτερική του όψη, και έτσι θα αυξήσετε συνολικά την εμπορική του αξία!

Το πιο σημαντικό όμως για εσάς και την ποιότητα ζωής σας είναι ότι θα απολαμβάνετε θερμική άνεση στον χώρο σας, έχοντας μια σχετικά σταθερή θερμοκρασία χειμώνα-καλοκαίρι! Και για εσάς που σας προβληματίζει το κόστος της εφαρμογής, μπορείτε πλέον να εγκαταστήσετε το σύστημα της επιλογής σας στην κατοικία σας μέσα από το κρατικά επιδοτούμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ 2021», με επιδότηση που μπορεί να φτάσει έως και το 85% του προϋπολογισμού!

Γιατί να επιλέξω συστήματα ISOMAT THERMOSYSTEM;

Εξοικονομώ ενέργεια και μειώνω τα λειτουργικά έξοδα

Αυξάνεται η εμπορική αξία του ακινήτου μου

Ανακαινίζω και προφυλάσσω το κτίριο μου

Εξαλείφονται οι θερμογέφυρες

Εχω θερμική άνεση χειμώνα – καλοκαίρι

Απολαμβάνω το χώρο μου

Ξεμπερδεύω εύκολα και γρήγορα

Προστατεύω το περιβάλλον

Πιστοποιημένα Συστήματα

Γιατί να προτιμήσω πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης;

Όλα τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με την ETAG 004 ή την EAD 040083-00-0404 και η εφαρμογή τους από προτεινόμενα συνεργεία από την ISOMAT σας προσφέρει τη δυνατότητα παροχής εγγύησης. Επιλέγοντας ένα πιστοποιημένο σύστημα, μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ποιότητα των προϊόντων που το απαρτίζουν και ότι ο συνδυασμός αυτών διασφαλίζει το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα, καθώς έχει περάσει όλους τους εργαστηριακούς ελέγχους σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) από τον ΕΟΤΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τεχνικής Αξιολόγησης). Ένα πιστοποιημένο σύστημα, υπό κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας και συντήρησης, διατηρεί τις ιδιότητές του σταθερές καθ’όλη τη διάρκεια του προσδοκώμενου χρόνου ζωής, που φτάνει έως και 25 χρόνια!
Όσον αφορά στο πάχος της εφαρμογής, εξαρτάται κυρίως από το πάχος του θερμομονωτικού υλικού που θα επιλέξετε. Στα πιστοποιημένα συστήματα, το ελάχιστο πάχος αντιστοιχεί στα 5 εκατοστά, με συνέπεια όλες οι στρώσεις του συστήματος να φτάνουν συνολικά σε πάχος τα 6-6,5 εκατοστά. Ανάλογα όμως με την ενεργειακή μελέτη και τις ανάγκες της κατασκευής, ενδέχεται να χρειαστεί η εφαρμογή θερμομονωτικού υλικού μεγαλύτερου πάχους, με αντίστοιχη αύξηση του συνολικού πάχους του συστήματος.

ISOMAT THERMOSYSTEM CLASSIC

Αποτελεί μια αξιόπιστη οικονομική λύση εξωτερικής θερμομόνωσης.

ISOMAT THERMOSYSTEM PREMIUM

Αποτελεί την ιδανική λύση για κατασκευές προσόψεων που έχουν υψηλές απαιτήσεις σε ανθεκτικότητα και αντοχή στο χρόνο.

ISOMAT THERMOSYSTEM FLEX

Ιδανική λύση για κατασκευές που έχουν εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις σε ελαστικότητα και ευκαμψία λόγω δονήσεων, κραδασμών κτλ καθώς και αντοχή στο χρόνο

ISOMAT THERMOSYSTEM XPS

Προσδίδει στις προσόψεις αυξημένες μηχανικές αντοχές, μεγάλη ανθεκτικότητα στις κρούσεις και πολύ χαμηλή υδαταπορρόφηση.

ISOMAT THERMOSYSTEM WOOL

Η βέλτιστη λύση για κατασκευές με υψηλές απαιτήσεις πυραντίστασης, καθώς ο πετροβάμβακας είναι ένα υλικό πρακτικά πυράντοχο, ενώ παράλληλα διαθέτει και ηχομονοτικές ιδιότητες.

ΣΤΑΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Τοποθετούμε τους οδηγούς στήριξης περιμετρικά του κτιρίου παράλληλα πάντα με το έδαφος και τους αγκυρώνουμε στο υπόστρωμα με τα ειδικά βύσματα (2 τεμάχια/τρέχον μέτρο). Το κενό κάτω από τον οδηγό σφραγίζεται με πολυουρεθανική μαστίχη.

Στη συνέχεια διαστρώνουμε την κόλλα στη θερμομονωτική πλάκα (EPS, XPS, ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) με 2 τρόπους:
α) Καθολικά στην επιφάνεια της πλάκας με οδοντωτή σπάτουλα, αν το υπόστρωμα είναι ομαλό.
β) Περιμετρικά της πλάκας και στο κέντρο της, σε 2 ή περισσότερα σημεία (όπου θα τοποθετηθούν στη συνέχεια τα βύσματα) με μυστρί, αν το υπόστρωμα είναι ανώμαλο.

Οι θερμομονωτικές πλάκες (EPS, XPS, ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) επικολλούνται σε οριζόντιες επάλληλες στρώσεις, από κάτω προς τα πάνω, σε διάταξη διασταυρούμενων αρμών, ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο ρηγματώσεων του τελικού σοβά. Οι αρμοί των θερμομονωτικών πλακών πλησίον ανοιγμάτων πορτών ή παραθύρων να μην διαμορφώνονται σε συνέχεια των περιγραμμάτων αυτών.

Την επόμενη μέρα γίνεται μηχανική στερέωση των πλακών (EPS, XPS, ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) με βύσματα μήκους ανάλογου με το πάχος της πλάκας και το είδος του υποστρώματος. Ακολουθεί το στοκάρισμα των οπών των βυσμάτων. Με τη χρήση της κόλλας σπατουλαρίσματος (του βήματος 5) τοποθετούνται τα ειδικά τεμάχια ενίσχυσης γωνιών.

Απλώνουμε καθολικά την κόλλα με οδοντωτή σπάτουλα σε τμήματα πλάτους > 1 m και πάχους περίπου 3 mm. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το υαλόπλεγμα και το εγκιβωτίζουμε στη νωπή κόλλα πατώντας το με μια λεία σπάτουλα. Κάθε φύλλο υαλοπλέγματος θα πρέπει να επικαλύπτει το προηγούμενο κατά 10 εκ. περίπου.

Όταν στεγνώσει καλά η οπλισμένη στρώση, την ασταρώνουμε με το αστάρι που αντιστοιχεί στο σοβά που θα χρησιμοποιήσουμε. Αφού στεγνώσει και το αστάρι, ακολουθεί η τελική επικάλυψη με τα παστώδη επιχρίσματα MARMOCRYL (ακρυλικά, σιλικονούχα ή υδρύαλου) της ISOMAT.

Αναγκαία παρελκόμενα για την ολοκλήρωση του συστήματος του ΙSOMAT THERMOSYSTEM, είναι οι οδηγοί στήριξης αλουμινίου με ενσωματωμένο νεροσταλάκτη, γωνιόκρανα PVC (εύκαμπτα, με νεροσταλάκτη ή σταθερα), βύσματα thermosystem με πλαστική ή μεταλλική καρφίδα, θερμομονωτικές τάπες από ΕPS και στεγανωτική μαστίχη.

ΒΗΜΑ – ΠΡΟΣ – ΒΗΜΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΦΑΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *